СОБОР НОВОМУЧЕНИКОВ И ИСПОВЕДНИКОВ ОРЕХОВО-ЗУЕВСКИХ

Статья из энциклопедии "Древо": drevo-info.ru

Икона Собора новомучеников и исповедников Орехово-Зуевских. С сайта Орехово-Зуевской епархии.
Икона Собора новомучеников и исповедников Орехово-Зуевских. С сайта Орехово-Зуевской епархии.
Собор новомучеников и исповедников Орехово-Зуевских, празднование Московской епархии в честь святых Орехово-Зуевской епархии.

Память 6 ноября.

В Собор входят:

Молитвословия

Тропарь, глас 5

Православныя веры хранителие/ и твердии Христови исповедницы,/ новомученицы Орехово-Зуевстии,/ страданьми землю нашу освятившии/ и мрак безбожия в ней разсеявшии,/ ныне же Престолу Божию предстоящии/ и сладости райския наслаждающиися,/ молите Христа Бога/ мир Отечеству даровати/ и душам нашим велию милость.

Кондак, глас 6

Светом Истины исполненнии,/ новомученицы Орехово-Зуевстии,/ во дни скорбных испытаний Церкве Русския,/ Крест вземше, последовасте Христу,/ страданьми землю Московскую возделавше,/ радость жизни вечныя/ в Небеснем вертограде ныне пожинаете,/ моляще Человеколюбца Бога,/ мир душам нашим даровати и велию милость.

Молитва

О, святии всехвальнии новомученицы и исповедницы Орехово-Зуевстии! Троицы Единосущныя поборницы, веры Православныя хранителие! Вы, в лето скорбных испытаний Церкве Русския живота не пощадивше, ради Владыки Христа многовидныя муки и смерть от безбожных претерпели есте и, яко свидетелие вернии, к Небесному наследию востекли есте, идеже в сонме новомучеников и исповедников Российских Троице Живоначальней предстоите и хвалу с благодарением возносите.

Сего ради в день светлаго торжества вашего, мы, недостойнии, похвалы сия и пения, яко дар любве, вам приносим и со умилением взываем: молите Господа и Спаса нашего Иисуса Христа Церковь Русскую неодолиму сохранити, мир Отечеству нашему подати, град сей и вся люди в Православии утвердити и грехов оставление нам даровати.

О, святии ходатаи и небеснии покровителие наши, приимите нас под кров водительства вашего, утвердите немощныя стопы наша к деланию заповедей Божиих и хранении святых уставов Православныя веры, да, во благочестии, покаянии и братолюбии поживше, десную часть спасаемых обрящем, идеже вкупе со всеми святыми сподобимся славити и воспевати всесвятое Имя Отца и Сына и Святаго Духа. Аминь.

Использованные материалы

Редакция текста от: 23.11.2013 13:13:55

"СОБОР НОВОМУЧЕНИКОВ И ИСПОВЕДНИКОВ ОРЕХОВО-ЗУЕВСКИХ" еще можно поискать:

полнотекстовый поиск в Древе: Яндекс - Google
в других энциклопедиях: Яндекс - Википедия - Mail.ru -
в поисковых системах: Искомое.ru - Яндекс - Google