Обсуждение статьи "ОТРАДА, ИКОНА БОЖИЕЙ МАТЕРИ"

Гавриила
пользователь
православие

Сообщений: 214
Дата регистрации: 27.07.2018
Re: видео молитвословий к иконе
26.09.2018 20:00:24 в ответ на "видео молитвословий к иконе" (Гавриила)

> Прошу На Ваше усмотрение добавить
Икона "Отрада и Утешение"
Икона "Отрада и Утешение"
Вот более крупное и четкое изображение иконы.
>
Место во внешнем притворе соборного храма, где произошло чудо от иконы «Отрада» или «Утешение» (Παραμυθιά).
Место во внешнем притворе соборного храма, где произошло чудо от иконы «Отрада» или «Утешение» (Παραμυθιά).
место где она находилась
>
Ниша в которой находилась чудотворная икона «Отрада» или «Утешение» (Παραμυθιά) до ее перенесения в специально для нее построенный придел.
Ниша в которой находилась чудотворная икона «Отрада» или «Утешение» (Παραμυθιά) до ее перенесения в специально для нее построенный придел.
ниша где находилась икона.
> Не получилось еще поставить три видео. Может, у вас получится.
> ее праздника в монастыре.
>

Видео

> Тропарь и канон
> 1. Απολυτίκιον Παναγίας Παραμυθίας. (Тропарь иконе Парамифия. на греческом)
> 2. ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
> (=U1Glg4dwCnQ&t=198s)
> (Молебный канон Панагии Парамифии):
> 3. Πανήγυρις Παναγίας Παραμυθίας στην Ι Μ Μ Βατοπαι& (Праздник Богородицы Парамифия. Ватопед).
> **

Можно добавить - В России - особо чтимый список иконы

Список иконы "Отрада и Утешение" («по благословению старцев Руской Понтелеймоновой обители на Святой Горе Афон»). Подарен в XIX в. иеросхим. Серафимом (Весниным) Святогорцем.  Воскресенский Новодевичий монастырь. Санкт-Петербург
Список иконы "Отрада и Утешение" («по благословению старцев Руской Понтелеймоновой обители на Святой Горе Афон»). Подарен в XIX в. иеросхим. Серафимом (Весниным) Святогорцем. Воскресенский Новодевичий монастырь. Санкт-Петербург
"Отрада и утешение" - хранится в Санкт-Петербургском Воскресенском Новодевичьем монастыре, в храме в честь Божией Матери иконы "Отрада и Утешение". Этот образ - благословение, подарок сестрам монастыря от иеромонаха Серафима (Веснина) Святогореца, в схиме Сергия. См. http://svtheofan.ru/item/1662-ikonu-bozhiey-matepi-otpada-i-...tml, и http://вноводевичий.рф/churches

Молитвословия См. http://diak.ortox.ru/*_bogorodice/view/id/1178644 Тропарь, глас 4:

К Богоро́дице приле́жно ны́не притеце́м,/ гре́шнии и смире́ннии, и припаде́м,/ в покая́нии зову́ще из глубины́ души́:/ Влады́чице, помози́, на ны милосе́рдовавши,/ потщи́ся, погиба́ем от мно́жества прегреше́ний./ Не отврати́ Твоя́ рабы́ тщи,\ Тя бо и еди́ну наде́жду и́мамы.

Ин тропарь, глас 4:

Яко покро́в благода́тный и спаси́тельный / стяжа́хом честну́ю Твою́ ико́ну, Богоро́дице, / на сию́ у́бо со умиле́нием взира́юще, Тебе́ вопие́м: / Влады́чице, ниспосли́ нам отра́ду и утеше́ние, / на Тя бо упова́ние возлага́ем, гре́шнии и смире́ннии. / На Твое́ предста́тельство наде́емся, недосто́йнии. / Ускори́ нас изба́вити от бед и скорбе́й / и умоли́ Сы́на Твоего́, Христа́ Бо́га на́шего, // поми́ловати и спасти́ ду́ши на́ша.

Кондак, глас 8:

Взбра́нной Воево́де победи́тельная,/ я́ко изба́вльшеся от злы́х,/ благода́рственная воспису́ем Ти, раби́ Твои́, Богоро́дице,/ но, я́ко иму́щая держа́ву непобеди́мую,/ от вся́ких нас бед свободи́, да зове́м Ти: // Ра́дуйся, Неве́сто Неневе́стная.

Молитва первая

Наде́жда всем конце́м земли́, Пречи́стая Де́во Богоро́дице, Утеше́ние и Отра́до на́ше! Не гнуша́йся нас гре́шных, на Твою́ бо ми́лость упова́ем. Угаси́ пла́мень грехо́вный и покая́нием ороси́ изсо́хшие сердца́ на́ша. Очи́сти ум наш от грехо́вных помышле́ний. Приими́ моле́ния от души́ и се́рдца с воздыха́нием Тебе́ приноси́мыя. Бу́ди Хода́таице о нас к Сы́ну Твоему́ и Бо́гу и отврати́ гнев Его́ от нас Ма́терними моли́твами. Укрепи́ в нас ве́ру правосла́вную, вложи́ в нас дух стра́ха Бо́жия, дух смире́ния, терпе́ния и любви́. Душе́вныя и теле́сныя я́звы исцели́, утиши́ бу́рю злых нападе́ний вра́жеских. Отыми́ бре́мя грехо́в на́ших и не оста́ви нас до конца́ поги́бнути. Пода́ждь нам ми́лость Твою́ и свято́е благослове́ние Свое́ всем зде предстоя́щим и моля́щимся и всегда́ пребыва́й с на́ми, подава́я приходя́щим к Тебе́ отра́ду и утеше́ние, по́мощь и заступле́ние, да сла́вим и велича́ем Тя вси до после́дняго на́шего воздыха́ния. Ами́нь.

Молитва вторая

О Пресвята́я Де́во, Ма́ти Го́спода, Цари́це Небесе́ и земли́! Вонми́ многоболе́зненному воздыха́нию души́ на́шея, при́зри с высоты́ святы́я Твоея́ на нас, с ве́рою и любо́вию поклоня́ющихся Пречи́стому о́бразу Твоему́. Се бо грехми́ погружа́емии и скорбьми́ обурева́емии, взира́я на Твой о́браз, я́ко живе́й Ти су́щей с на́ми, прино́сим смире́нная моле́ния на́ша. Не и́мамы бо ни ины́я по́мощи, ни ина́го предста́тельства, ни утеше́ния, то́кмо Тебе́, о Ма́ти всех скорбя́щих и обремене́нных! Помози́ нам не́мощным, утоли́ скорбь на́шу, наста́ви на путь пра́вый нас заблужда́ющих, уврачу́й и спаси́ безнаде́жных, да́руй нам про́чее вре́мя живота́ на́шего в ми́ре и тишине́ проводи́ти, пода́ждь христиа́нскую кончи́ну, и на стра́шном суде́ Сы́на Твоего́ яви́ся нам Милосе́рдая Засту́пница, да всегда́ пое́м, велича́ем и сла́вим Тя, я́ко благу́ю Засту́пницу ро́да христиа́нскаго, со все́ми угоди́вшими Бо́гу. Ами́нь.

Ответить