Форум: Общие темы

Гавриила
пользователь
православие

Сообщений: 1009
Дата регистрации: 27.07.2018
Вопрос по молитвословиям и предложение создать статью
24.05.2020 20:07:21

Единственный из собора Волынских святых, о ком нет пока статьи на Древе" - один из основателей мон. поселений - грек, афонит преп. Мефодий Почаевский..

Житие его на сайте монастыря вплетено в канву истории обители. См. http://pochaev.org.ua/?pid=1208

Отдельно - не нашлось.

Молитвословия ему только здесь http://prepodobnii.org/prepodobnyj-mefodij-pochaevskij.html

Хочется узнать, точны ли они и есть ли у кого-то текст их с ударениями ?

....

Тропарь преподобнаго Мефодия Почаевскаго, глас 4

Града Солуни уроженца благословеннаго,/ Горы Афонския постриженника достойнаго,/ Земли Святыя поклонника благоговейнаго,/ обители разоренныя Андрея апостола/ повелением Спасителевым возстановителя ревностнаго и смиреннаго/ у склона Фессалоникийския горы,/ и в Моравии Первозванному посвященнаго монастыря новаго пастыря и игумена/ чтим тя,/ и паки, Мефодие преподобне, особно тя чтим,/ яко промышлением Господа и избранием Богородичным/ на Волыни явлений Ея в огня благодатнаго столпе/ свидетелем прозорливым и очевидцем многажды быв и место сие возлюбив,/ чудесы дивиими скит- монастырь обустроил еси/ Лавры будущия Святыя Почаевския,/ и тепле тебе, угодниче Божий, молимся:/ укреплению веры пособствуяй// исповедников Православия нашея страны.

Тропарь преподобнаго Мефодия Почаевскаго, глас 5

Яко Афона постриженника,/ в Граде Святом, Греции и Моравии нищенствовашего ради Христа,/ и на Волынь к нам пришедшаго прозорливаго отца,/ преподобне Мефодие, чтим тя,/ Богородицы явлений свидетеля в столпе благодати огненном,/ идеже чудесы дивиими скит-монастырь обустроил еси/ Лавры будущия Святыя Почаевския,/ и тепле тебе, угодниче Божий, молимся:/ чудесы новыми и молитвами неустанными устрояй// веры Правыя укрепление, Православныя.

Кондак преподобнаго Мефодия Почаевскаго, глас 6

Избранниче Божий и угодниче,/ друже и собеседниче Богородицы,/ Промыслом Господа на Волынь пешешествовавый/ веру правую утверждати и проповедовати,/ явления Марии Девы Чистыя прозорливый свидетелю,/ в столпе огненном/ и сам Ея видети такожде на месте Лавры и Скита нынешних сподоблявшийся,/ монахов жительства в скиту сем первоначальниче и обустроителю,/ народом Божиим почитаешися даже доныне издревле,/ и пение хвалебное слышиши:/ Радуйся, преподобне Мефодие, // отшельничества и киновии иноческия в Почаеве насадителю.

Ответить