ПИННА НОВОДУНСКИЙ

Статья из энциклопедии "Древо": drevo-info.ru

Мученичество Инны, Пинны и Риммы Новодунских
Мученичество Инны, Пинны и Риммы Новодунских
Пинна Новодунский (I-II в.), мученик

Память 20 января, 20 июня

Славянин, родом из Малой Скифии, ученик святого апостола Андрея Первозванного. Пострадал вместе с мучениками Инной и Риммой Новодунскими.

Подробнее см. Инна Новодунский.

Молитвословия

Тропарь святым мученикам Инне, Пинне и Римме, глас 2

Я́коже Первозва́ннаго ученицы́ / первозва́ни яви́стеся от слове́н, / и бра́тию ва́шу све́том И́стины просвеща́юще, / от безбо́жнаго свире́паго кня́зя лю́тую кончи́ну прия́ли есте́, / мра́зом окова́ни и ле́дом удавлени, / на Дуна́е реце́ в Ски́фстей стране́. / Но я́ко ду́ши за дру́ги поло́жшии, / святи́и И́нно, Пи́нно и Ри́ммо, / и о на́с всемо́щныя моли́твы приноси́те, // вся́ язы́ки слове́нския па́ки ко Христу́ обраща́юще.

Кондак святым мученикам Инне, Пинне и Римме, глас 2

Ве́лия ве́ры исправле́ния, / льдо́м окова́ни, я́ко на воде́ упокое́ния, / святи́и И́нна, Пи́нна и Ри́мма ра́довахуся, / мучи́тель же несмы́сленно яря́шеся, / плоды́ и́х виногра́да тща́ся погуби́ти, / но оба́че доны́не от слове́нских язы́к / святы́я гро́здия Христо́с прие́млет, / и первому́ченик слове́нских венча́ет венцы́. / Сего́ ра́ди и мы́, взраще́нных ва́ми ве́рных отроча́та, / благодари́м и мо́лим вы́, святи́и: / испроси́те те́плыми моли́твами и на́м // в Ду́се и́стины по Бо́зе ревнова́ти.

Использованные материалы

Редакция текста от: 18.02.2015 15:37:15

"ПИННА НОВОДУНСКИЙ" еще можно поискать:

полнотекстовый поиск в Древе: Яндекс - Google
в других энциклопедиях: Яндекс - Википедия - Mail.ru -
в поисковых системах: Искомое.ru - Яндекс - Google